Tagadja a CBA a svájci adótrükköket

Vágólapra másolva!
Az üzletlánc kommunikációs vezetője szerint csak azért szaporodtak meg a svájci cégek a magyar hálózat mögött, mert azt akarták, hogy külföldre is eljussanak a magyar termékek.
Vágólapra másolva!

A CBA egyes tulajdonosai annak érdekében hoztak létre külföldön cégeket, hogy az ország határain túlra is eljussanak a magyar termékek - reagált Fodor Attila, a CBA Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője a Népszabadság pénteki számában megjelentekre.

A Népszabadság pénteken azt írta, hogy a vezetők többségének az érdekeltségi körében van olyan társaság, ahol a tulajdonosi lánc végén ismeretlen hátterű külföldi vállalkozás áll. A lap egy szakértőre hivatkozva azt írta, hogy az ilyen cégeknek számos előnyük van, ezek közül csak az egyik az adóoptimalizálás.

Fodor Attila azt közölte, hogy a Népszabadság cikke által sugalmazott adóoptimalizációra vonatkozó vádakat a leghatározottabban visszautasítják.

A CBA kommunikációs vezetője azt írta, hogy az üzletlánc komoly lépéseket tesz azért, hogy országhatárainkon túlra is eljuttassa a magyar termékeket. "Ezen céltól vezérelve a tulajdonosaink közül páran valóban létrehoztak külföldön cégeket, bekapcsoltak külföldi vállalkozásokat". Ebben semmilyen titok és új információ nincsen, hiszen ezen adatok nyilvánosan hozzáférhetők - tette hozzá.