Nem lesz áprilisban IMF-tárgyalás

Vágólapra másolva!
Kézzelfogható eredmények és erős kormányzati elköteleződés kell a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez - mondta szerdán a Nemzetközi Valutaalap magyarországi megbízottja. Irina Ivascsenko egyúttal cáfolta, hogy áprilisban Magyarországra érkezne a tárgyalódelegáció.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nincs tervezett látogatása Magyarországra a Nemzetközi Valutaalapnak április közepére sem - írja a Portfolio.hu az IMF magyarországi állandó képviselőjére hivatkozva. Ezzel Irina Ivascsenko cáfolta a hvg.hu erre, illetve egy esetleges májusi hivatalos hiteltárgyalásra vonatkozó értesülését.

Irina Ivascsenko a Reuters hírügynökségnek azt mondta: "Január óta egyelőre nincsenek új fejlemények, és ahogy akkor mondtuk: ahhoz, hogy a Valutaalap dönteni tudjon, hogy egyáltalán elkezdődhetnek-e és ha igen, akkor mikor a hivatalos tárgyalások egy készenléti hitelkeretről, ahhoz előbb az kell, hogy kézzelfogható eredményeket és erős elkötelezettséget lásson a magyar kormány felől arra, hogy az minden, a makrogazdasági stabilitás szempontjából fontos vitatott területen változtatni kíván."

A hvg.hu korábban azt írta, hogy április közepe táján hivatalos egyeztetések várhatók a magyar kormány és a Nemzetközi Valutaalap között a 2008-as megállapodás ellenőrzési mechanizmusának részeként, májusban pedig már akár konkrét hiteltárgyalások is lehetnének.