Nem zár be gyárakat 2014-ig az Opel

Vágólapra másolva!
A vállalat vezetője azt mondta, egyeztetnek arról, hogyan lehetne nyereségessé tenni a céget, de bezárások nincsenek napirenden.
Vágólapra másolva!

Az Opelnél 2014-ig nem lesz gyárbezárás - mondta a német Bildnek adott interjújában a társaság elnöke. "Korábban szerződésben vállaltuk, hogy 2014-ig nem lesz gyárbezárás, és ez most is érvényes" - fogalmazott Karl-Friedrich Stracke elnök.

Előzőleg több német lap is arról írt, hogy a 2010-es elbocsátási hullám után hamarosan további két üzemet számolhatnak fel a veszteséges európai autógyártó cégnél: a németországi Bochumban és az angliai Ellesmere Portban működőket.

A vállalat vezetője utalt arra, hogy egyeztetnek arról, hogyan lehetne nyereségessé tenni a céget, de bezárások nincsenek napirenden. Stracke szerint a stratégia része, hogy jobban kihasználják a kapacitásokat, és növelik a jövedelmezőséget. Az Opel 2014-ig harminc új modellt tervez piacra dobni, erre 11 milliárd eurót szánnak. Emellett új piacokat is igyekeznek meghódítani, többek között Kínában, Ausztráliában, Izraelben.