Nagy tételben veszi a szegedi paprikát a Nestlé

Vágólapra másolva!
A cégnek a száz százalékban magyar tulajdonú, 40 főt foglalkoztató kisvállalkozás Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. szállítja a paprikát, az idén több mint ezer tonnát.
Vágólapra másolva!

Az idén több mint ezer tonna magyar fűszerpaprikát vásárol a Nestlé európai hálózata mintegy 400 ezer euró - azaz mintegy 110-120 millió forint - értékben - közölte a Nestlé Hungária Kft. hétfőn. A társaság közlése szerint a konyhai termékeket gyártó üzletág számára a magyar tulajdonú Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. szállítja a terméket.

A magyar paprika felhasználásával készült Maggi termékek nyolc európai országba jutnak el. Hozzáteszik, hogy a hazai boltokba az idén várhatóan közel 800 tonna, paprikával fűszerezett termék - ételízesítő, leveskocka és egyéb konyhai termék - kerül.

A Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. 2006 óta szállít jó minőségű fűszerpaprikát a Nestlé számára. A száz százalékban magyar tulajdonú, 40 főt foglalkoztató kisvállalkozás a paprikát közvetlenül a hazai termelőktől vásárolja, a feldolgozást, az őrlést és a csomagolást pedig szegedi üzemében végzi. Tavaly több mint ezer tonna árut értékesített, ennek jelentős hányadát adta a Nestlé-együttműködés.