Hétszáz új munkahelyet hozhat egy szombathelyi beruházás

Vágólapra másolva!
A főként autóalkatrészek gyártásával foglalkozó LuK Savaria több mint hárommilliárd forintért épített Szombathelyen új csarnokot, amely a tervek szerint több száz új munkahelyet teremt.
Vágólapra másolva!

Hétszáz új munkahelyet teremt 2014 végéig az LuK Savaria Kft. 15 milliárd forint értékű fejlesztése Szombathelyen - közölte Kenyeresné Vörös Rita, a társaság személyügyi vezetője kedden. A főként kuplungok és lendítőkerekek gyártásával foglalkozó cég, amely a német Schaeffler-csoport tagja, a jövő év végéig egy 19 ezer négyzetméter alapterületű új csarnokot építtet Szombathelyen az Alon.hu értesülése szerint.

Az új gyártócsarnok építése 3,3 milliárd forintba kerül, amihez az LuK egymilliárd forintos állami támogatást nyert el. A beruházás nagyobb részét a csúcstechnológiát képviselő gépek, megmunkáló berendezések beszerzése és telepítése teszi majd ki.

A LuK Savaria 15 évvel ezelőtt kezdte meg működését a városban. Jelenleg 1700 embert foglalkoztat, de a létszámot még az idén 1900 főre, majd 2014 végéig 2400-ra növelik. Főleg mérnököket, középfokú műszaki képzettséggel rendelkező szakembereket keresnek. A cég 1997-ben kezdte meg termelését a szombathelyi üzemben, árbevétele tavaly elérte a 460 millió eurót. Termékeit a BMW, Audi, Ford, Fiat, Peugeot, Mercedes, Isuzu, Opel és Hyundai autókba építik be.