Felszámolás alatt az esztergomi fürdő működtetője

Vágólapra másolva!
Végrehajtást indított az adóhatóság az esztergomi Aquasziget élményfürdő korábbi működetője ellen. A létesítmény tavaly szeptembere óta zárva tart, miután tartozás miatt kikapcsolták fűtést, és megszűnt a melegvíz-szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A Komárom-Esztergom megyei Bíróság elrendelte az Esztergomi Fürdő (SPA) Szolgáltató Zrt. felszámolását - írja a gazdasag.hu. A cég működtette korábban a városi Aquasziget élményfürdőt, amely 2011. szeptember elseje óta zárva tart. A társaság ellen végrehajtást indított az adóhatóság.

Az önkormányzat tulajdonában lévő cég az elmúlt években egyre komolyabb adósságot halmozott fel, ellene adóhatósági és bírósági végrehajtás folyik. 70 millió forintnyi közüzemi számlaelmaradása van, ezért a Dalkia Energia Zrt. felfüggesztette az élményfürdő melegvíz- és hőszolgáltatását. Az új üzemeltető, az Investor' 2005 Kft. szerint ezzel ellehetetlenítették a céget, ezért kellett szeptemberben bezárnia - emlékeztet a portál.

A Dalkia Energia 2006-ban kötött 15 évre szóló energiaszolgáltatási szerződést a komplexumot üzemeltető Esztergomi Fürdő Zrt.-vel. Tavaly júniusban a város új cégnek adta át a fürdő üzemeltetésének jogát. A Dalkia viszont az üzemeltetőváltásról előzetesen nem kapott tájékoztatást, így a korábbi társasággal áll szerződéses kapcsolatban. Mivel nem látta esélyét, hogy a jövőben az adósságai csökkennének, a szolgáltatás felfüggesztése mellett döntött - írta a termálfürdő.hu.

Az Esztergomi Fürdő árbevétele 2009 óta folyamatosan csökkent. Kötelezettségállománya 2010-ben 406 millió forint volt. Az Aquasziget 3,6 milliárdos beruházással valósult meg, 2005-ben nyitotta meg kapuit.