Kapálózik a zuhanó BlackBerry vezetése

Vágólapra másolva!
A RIM eladásai csökkennek, a részvényárfolyam zuhan, a cég egykori arca és vezérigazgatója végleg távozik.
Vágólapra másolva!

Nem zárta ki, hogy értékesítené a céget a BlackBerry telefonokat gyártó Research in Motion (RIM) két hónapja kinevezett vezérigazgatója - írja a Wall Street Journal (WSJ). A RIM súlyos válságban van, mert már saját piacán, az üzleti felhasználók között is többen választják az Apple iPhone-ját, mint a kanadai cég mobiljait.

Thorsten Heins két hónapja vette át a cég vezetését, és akkor még azt mondta, hogy nincs szükség "szeizmikus változtatásokra". A RIM eladásai azonban a március elején végződő pénzügyi időszakban 25 százalékkal csökkentek, és az új fejlesztésű készülékekre is várni kell még. A cég részvényárfolyama 75 százalékkal esett tavaly. A RIM éppen ezért úgy döntött, hogy visszavonul a saját piacára, és újra csak az üzleti felhasználókra koncentrál majd, de ez sem biztos, hogy elég lesz a sikerhez.

Az irányváltás mellett az új vezér azt is bejelentette, hogy távozik a cég igazgatóságából is Jim Balsillie korábbi vezérigazgató, aki a cég arca volt annak felfutása idején is. Balsillie 20 évet töltött a RIM-nél.

A WSJ-nek nyilatkozó elemzők továbbra is nehéz hónapokra számítanak a RIM-nél, csökkenő eladásokkal és döcögős kísérletekkel a táblagépek piacán.