Dől a pénz a Zarából

Vágólapra másolva!
Több mint tíz százalékkal nőtt a Zara-üzletek tulajdonosának, a spanyol Inditexnek a nyeresége egy év alatt. A cég tulajdonosa, Amanico Ortega Spanyolország leggazdagabb embere lett.
Vágólapra másolva!

A Zara tulajdonosa, a spanyol Inditex 1,93 milliárd euró nettó nyereségről számolt be szerdán a január 31-én zárult üzleti évének végén, ami az előző éveshez képest 12 százalékos növekedést jelent - írja a Wall Street Journal üzleti lap.

A BBC írása szerint az Inditex tavaly 483 új boltot nyitott, ezzel világszerte 5527 egységgel rendelkezik. Az idén a tervek szerint 520 új bolttal bővítik a hálózatot. A cég ebben az évben az internetes értékesítés területén robbantana, a tervek szerint Kínában is elindítják a Zara online boltját. Az Inditex az ázsiai országban tavaly 132 új üzletet nyitott, ebből harmincat a Zara név alatt.

A cég részvényeinek árfolyama kedden csúcsot döntött, miután az idén már 13 százalékkal emelkedett. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy az Inditex alapítója, Amancio Ortega jelenleg Spanyolország leggazdagabb embere lett - írja a BBC.