Vágólapra másolva!
A francia hipermarket a válságadó és a magas amortizáció miatt nem termel profitot. A cég vezetője, Dominique Ducoux esetleg 2013-ra, de inkább 2014-re számít nyereségre, szerinte nem lesz akadálya, hogy felvásárolják a Corát.
Vágólapra másolva!

Az Auchan Magyarország Kft. a jelentős adóterhek, valamint a magas amortizáció miatt 7,6 milliárd forint veszteséggel zárta a tavalyi évet, ha azonban jövőre valóban megszűnik a válságadó, 2014-ben már pozitív eredményt könyvelhet el, nagy szerencsével pedig már 2013-ban megközelítheti ezt a célkitűzést - mondta Dominique Ducoux vezérigazgató hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

A vállalat tovább csökkentette a működési költségeket, például a csomagolóanyagokét 6, az energiaköltségeket 7 százalékkal sikerült visszaszorítania, de így sem sikerült a megnövekedett terheket - köztük a 4 milliárd forintnyi válságadót - kompenzálni - ismertette a vezérigazgató.

Az Auchan Magyarország tavaly 230 milliárd forintos, az előző évinél 2,3 százalékkal magasabb forgalmat ért el, ami néhány milliárd forinttal elmarad az eredeti célkitűzéstől, a forgalombővülés mértéke pedig 1,6 százalékkal alacsonyabb az éves inflációnál.

2011-ben a vásárlószám az előző évhez viszonyítva enyhén, 0,59 százalékkal, 32 millió főre emelkedett. Az eladott termékek száma kismértékben, 1,1 százalékkal csökkent.

A vezérigazgató szerint nem fenyeget az a veszély, hogy a versenyhatóság nem engedélyezi a cég számára a Cora felvásárlását, mert nincsenek monopolhelyzetben, sőt még domináns pozícióban sem.

Az Auchan Csoport számára 4,4%-os adózás előtti konszolidált árbevétel-növekedéssel zárult a 2011-es esztendő, elsősorban a befektetéseknek köszönhetően. Közép-Kelet-Európa és Ázsia országaiban volt a legnagyobb árbevétel-növekedés, ahol 13,6 százalékos pluszt tudtak elérni az előző évhez képest.