Oszkó: Szakmai alapon kerültem a Wizz Air igazgatóságába

Vágólapra másolva!
Korábbi miniszteri munkájától teljesen függetlenül, szakmai alapon került be a Wizz Air légitársaság igazgatóságába, és végig a Malév megmentésének szükségessége mellett érvelt - reagált Oszkó Péter volt pénzügyminiszter a Fidesz szóvivőjének vádjaira, amelyek szerint közvetlenül is hasznot húzott a Malév "elárulásából".
Vágólapra másolva!

Minisztersége után kevesebb mint egy évvel ugyan valóban szakmai munkát vállalt egy másik légitársaság, a Wizz Air igazgatóságában, de azóta is folyamatosan a Malév megmentésének szükségessége mellett érvelt - mondta Oszkó Péter, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere, Selmeczi Gabriellának, a Fidesz szóvivőjének nyilatkozatára reagálva.

"Minden olyan vád, ami azzal illet, hogy bármi közöm lenne a légitársaság csődjéhez, épp azt a tényt hagyja figyelmen kívül, hogy a visszaállamosítás nélkül már 2010-ben összedőlt volna a Malév" - fogalmazott Oszkó az MTI megkeresésére.

A Fidesz szóvivője szerint a volt pénzügyminiszter közvetlenül is hasznot húzott "a nemzeti érdek elárulásából", kiderült ugyanis, hogy csaknem egy éve "a Malévet feljelentő cég igazgatósági tagja, amit mélyen elhallgatott".

Oszkó hangsúlyozta: a Wizz Air igazgatóságába korábbi miniszteri munkájától teljesen függetlenül, több jelölt közül kiválasztva, szakmai alapon került be, iparági, régiós és pénzügyi ismeretei alapján. A Wizz Air igazgatósági tagjaként semmilyen módon, sem korábban nem foglalkozott, sem most nem foglalkozik a Malév ügyeivel - jelezte.

A Ryanair csütörtöki sajtótájékoztatóján az újságíróknak kiosztották a Wizz Air Holdings Plc 2011. március 31-én zárult üzleti évének beszámolóját, amelyből kiderül, hogy Oszkó Pétert 2011. április 7-én nevezték ki a társaság igazgatóságának tagjává.