Számol Demján bankjával a kormány

Vágólapra másolva!
Nem cáfolta a Nemzetgazdasági Minisztérium lapunk azon értesülését, amely szerint az állam mérlegeli a Gránit Bank többségi tulajdonának megszerzését. A tárca rövid reakciója ugyanakkor nem teszi világosabbá a kormány szándékát.
Vágólapra másolva!

"A kormány több lehetőséget is vizsgál a növekedési terv pénzügyi forrásainak bővítésére. E lehetőségek között számba veszi a Gránit Bank esetleges részvételét" - írta megkeresésünkre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) sajtóosztálya.

A tárca az [origo] keddi cikkére reagált, amelyben megírtuk, hogy a kormány mérlegeli a Demján Sándor nagyvállalkozó tulajdonában álló Gránit Bank többségi tulajdonának megszerzését.

Az NGM válasza ugyanakkor nem egyértelmű. A "növekedési terv pénzügyi forrásainak bővítése" alatt a hitelezést, a banki források elérhetővé tételét értheti a tárca. Hogy pontosan mit jelent a "Gránit Bank esetleges részvétele", az a rövid reakcióból nem derül ki, de nem zárja ki az állami tulajdonlást. Ha az állam tulajdonossá válik - akár a mostani tulajdonosok részleges kivásárlásával, akár tőkeemelés révén -, az megkönnyíti a Gránit Bank forrásainak - és további állami források - állami célokat is elősegítő kihelyezését.