Magyar cégeket visz londoni üzletemberekhez az állam

Vágólapra másolva!
A londoni találkozótól a magyar cégek azt remélik, hogy termékeikkel és szolgáltatásaikkal olyan fejlett piacon is sikereket tudnak elérni, mint az angol telekommunikációs vagy pénzügyi szektor.
Vágólapra másolva!

Négy magyar innovatív kis- és középvállalkozás kap lehetőséget 2012 első felében arra, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával egy professzionális kapcsolatokkal rendelkező cég bevonásával londoni székhelyű potenciális partnerekkel tárgyaljon.

Az Egyesült Királyság iránt évek óta kiemelkedő érdeklődés mutatkozik a magyar ICT-cégek részéről, azonban a brit piacra való betörés egy átlagos magyar kkv számára önerőből szinte lehetetlen. Ezért döntött a Nemzeti Külgazdasági Hivatal egy profi, az ICT-szektorra specializálódott, a helyi viszonyokat jól ismerő cég bevonása mellett, amelynek segítségével eredménnyel kecsegtető üzleti találkozókra kerülhet sor.

A résztvevők között van a tízéves MagiCom, a Régens Zrt., az 1991-ben alakult P92 szoftverfejlesztő cég, valamint a DSS Consulting Kft. A londoni találkozótól a cégek azt remélik, hogy termékeikkel és szolgáltatásaikkal olyan fejlett piacon is sikereket tudnak elérni, mint az angol telekommunikációs vagy pénzügyi szektor.