Hátrányos helyzetűként támogatná a fiatalokat a kormány

Czomba Sándor államtitkár, társadalmi egyeztetés a munka törvénykönyvéről, Pro Domo
Vágólapra másolva!
Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár a fiatalok munkába állítása érdekében javaslatokat tett az Uniónak, például azt, hogy hátrányos helyzetűekként legyenek támogathatók.
Vágólapra másolva!

Európai uniós jogszabály-módosítást javasol Magyarország annak érdekében, hogy a tagállamokban kiemelt módon tudják segíteni a fiatal korosztályok munkához jutását.

Ezt Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár pénteken Brüsszelben jelentette be az EU-tagországok munkaügyi minisztereinek találkozóján.

Mint az ülést követően elmondta, azt kezdeményezte, hogy az úgynevezett általános csoportmentességi rendelet módosításával a fiatalokat mint hátrányos helyzetű célcsoportot nevesítsék és ezáltal kiemelten támogathatóvá váljanak.

Czomba Sándor az ülésen jelezte azt is, hogy a magyar kormány több eszközzel külön segíti a fiatalok munkába állását, köztük az uniós források felhasználásának gyorsításával és a fiatalok uniós programokba való bevonásával is.

A kezdeményezés azonban nem előzmény nélküli, az Európai Tanács január 30-i ülésén a tagállamok állam- és kormányfői már megállapodtak arról, hogy segítik a fiatalok munkába állását. Ennek keretében az Unió forrásokat fog átcsoportosítani a fiatalok munkába állítására.

Forrás: [origo]
Az Európai Bizottság felméréséből