Felmérik, ki kapott kevesebb fizetést

Vágólapra másolva!
A VDSZ minden ágazatot felölelő bérkompenzációs felmérést kezdeményez, a szakszervezet szerint tízezrek nem tudják még, hogy kapnak-e bérkompenzációt.
Vágólapra másolva!

A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) közösen más érdekvédelmi szervezetekkel átfogó, minden ágazatot felölelő bérkompenzációs felmérést kezdeményez, hogy a munkáltatók képviselőivel megoldást találjanak a feszült helyzetre - közölte a munkavállalói érdekképviselet kedden. A VDSZ szerint tízezrek nem tudják még, hogy kapnak-e bérkompenzációt, vagy bele kell törődniük az akár több tízezer forinttal csökkent fizetésbe. Székely Tamás, a VDSZ elnöke a közleményben kiemeli, hogy az eddigi visszajelzések alapján a vegyipari ágazathoz tartozó cégek felénél nem volt még bérkompenzáció, csak a vegyészek között mintegy 14 ezren nem tudják, kapnak-e kiegészítést.

A 200 céget, összesen 60 ezer dolgozót képviselő szakszervezet az ágazaton belül felmérte, milyen a munkaadók hozzáállása az adójóváírás megszüntetése miatti bérkiesés pótlására. Az áttekintés időpontjában a VDSZ-hez tartozó cégek közül 30 már megadta a szükséges pótlást, s ezzel összesen 5700 dolgozó bérét rendezte, 49 vállalatnál még folynak a tárgyalások a munkaadók és a szakszervezetek között - közölte a VDSZ.