Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A kártyás vásárlóknak visszajár a Malév-jegy ára

Vágólapra másolva!
A repülőjegy teljes árát visszakaphatják a Malév-csődje után azok, akik bankkártályukkal vásároltak jegyet - közölte a Bankszövetség kedden. Először azokat kártalaníthatják, akiknek a reklamáció időpontjában már lejárt a jegyük.
Vágólapra másolva!

Mint ahogy azt az [origo] korábban megírta, azon ügyfelek, akik bankkártyájukkal vásároltak jegyet a Malév saját járatára, a hatályos bankkártyás szabályoknak megfelelően a repülőjegy teljes árát visszakaphatják. A bankok elsőként azon ügyfelek bankkártyás kártalanítási eljárását tudják elindítani, akiknek a repülőjegye a reklamáció benyújtásának időpontjában már lejárt - közölte kedden a Bankszövetség.
Az érintettek kártyakibocsátó bankjukhoz fordulhatnak a jegy árának visszatérítéséért.

A közlemény szerint azon utasok esetében, akik későbbi időpontra váltott jeggyel rendelkeznek, a visszatérítési folyamatot a bankok még nem tudják elindítani, mivel a Malév jogi helyzete és kártérítési folyamata részleteiben nem tisztázott. A szervezet leszögezte: a banki ügyfélszolgálatok felkészültek a kártalanítási kérések, panaszok regisztrációjára, és segítik a bankkártyás ügyfeleket a folyamat végigvitelében. A Bankszövetség azt kérte tagbankjaitól, hogy egyértelmű helyzet esetén a lehető leggyorsabban járjanak el az ügyfelek kártalanítása során.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről