Ukrajnában terjeszkedik egy építőiparban érdekelt magyarországi cég

Vágólapra másolva!
Három ukrajnai városban épít fel közel 28 millió euró értékben egy tea- és kávécsomagoló üzemet, egy tej-, tejpor- és tejsűrítmény-előállító gyárat, valamint egy bortermelő- és palackozó üzemhez acélszerkezetet a magyar családi vállalkozásként indult KÉSZ Csoport.
Vágólapra másolva!

Élelmiszer-ipari gyártelepek kivitelezését kezdi el a magyar KÉSZ Csoport Ukrajnában, a beruházások összértéke meghaladja a 28 millió eurót - közölte a cégcsoport marketingigazgatója. A Nestlé- és a Roshen-édességgyárak felépítése után ismét ukrajnai élelmiszer-ipari beruházásokban vehet részt a cég. A hozzávetőleg 50 ezer négyzetméter építési területű beruházások kivitelezése napokon belül elkezdődik - tájékoztatott Pintyőke Marcell.

A három különböző élelmiszer-ipari gyár Ukrajna három városában, három különböző megrendelő igényei alapján valósul meg. Generálkivitelezőként az orosz Orimi Corporation megbízásából Brovariban tea- és kávécsomagoló üzemet, míg visszatérő megrendelőjének: a Roshen élelmiszer-ipari cégnek Vinnicja városában tej-, tejpor- és tejsűrítmény-előállító gyárat épít a csoport ukrajnai leányvállalata. A harmadik projekt megvalósításán az Inkerman Corporationnel működik együtt a magyar vállalatcsoport, amely az ukrán cég megbízásából a Krím-félszigeten, Bahcsiszarajban épülő bortermelő és palackozó üzem acélszerkezetét biztosítja.

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára a környező országokat is beleértve 1300 főnél több munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig eléri a 70 milliárd forintot. Tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint többek között a Daimler kecskeméti gyárának több épületét.