A Huawei új gyára vette át az elbocsátott elcoteqeseket

Vágólapra másolva!
A kínai székhelyű cég korábban megállapodást kötött a pécsi önkormányzattal, hogy az októberben csődöt jelentett Elcoteq gyár elküldött dolgozóinak egy részét foglalkoztatja majd.
Vágólapra másolva!

Megnyitották kedden a Huawei Európai Ellátóközpontjának új egységét a Pécs melletti Cserkúton - írja a cég közleménye. A létesítmény bérgyártásban üzemel, kapacitása néhány hónapon belül havonta ötezer távközlési berendezésre nő.

Ez azt jelenti, hogy hamarosan 300 fő, év végéig pedig 500 fő dolgozik majd az üzemben. Az új gyár nem zöldmezős beruházás, hanem már meglévő épületeket hasznosít, jelenleg a Huawei megrendelésein százan dolgoznak. (A cég korábban megállapodást kötött a pécsi önkormányzattal, hogy az októberben csődöt jelentett Elcoteq gyár elküldött dolgozóinak egy részét foglalkoztatja majd).

A pécs-cserkúti létesítmény optikai átviteli egységeket, hálózati kommunikációt szolgáló termékeket szerel össze, azaz a Huawei különböző országokban gyártott és Magyarországra szállított alkatrészeiből végtermékeket állít elő. Az Európai Ellátó Központ a világ vezető 50 távközlési szolgáltatója közül harmincnak szállít termékeket Magyarországról.