Már az OTP-nél is nehezebb a hitelhez jutás

Vágólapra másolva!
Az OTP volt az egyetlen a nagybankok közül, amely az utóbbi napokban még befogadta az új hitelkérelmeket végtörlesztés céljából, kedden azonban szigorította a feltételeket. Aki most indítaná a hitelkérelmét, már nem talál olyan országos hálózattal rendelkező bankot, amely foglalkozna vele.
Vágólapra másolva!

Január 17-étől frissítette lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitel hirdetményeit az OTP Bank, miáltal a végtörlesztésre hitelt igénylőknek szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük.

Az OTP Bank honlapján megtalálható új kondíciók szerint kiváltó hitelt csak akkor ad a bank, ha január 17-én már rendelkezésre áll "a fedezetül felajánlott ingatlanról az OTP Jelzálogbank Zrt. által készített, az igénylés időpontjától számított egy évnél nem régebbi - az ügyfél kezdeményezésére készített - hitelbiztosítéki értékmegállapítás".

A változás új korlátokat állít a végtörlesztők elé, de mivel már csak szűk két hét van arra, hogy valaki igazolja a szükséges pénz meglétét, indokolható azzal, hogy az értékbecslésre már nem lenne idő. Ezzel mindenesetre az utolsó nagybank is bezárta a kapukat a végtörlesztők előtt. Akiknek a kérelmét a saját bankjuk mostanra utasította el, nem találnak olyan, országos hálózattal rendelkező pénzintézetet, ahol még foglalkoznának velük.