Irodahálózat támogatja majd a kkv-k külföldi terjeszkedését

Vágólapra másolva!
A külgazdasági hivatal és a kereskedelmi kamara között létrejött megállapodás szerint a hálózat Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában segíti majd a magyar cégek terjeszkedését.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) megállapodott, hogy a jövőben szorosan együttműködnek a hazai kis-és középvállalkozások külgazdasági tevékenységének támogatásában, valamint a külföldi tőkekihelyezések elősegítésében - közölte a HITA.

A hivatal székházában aláírt megállapodás kiemelkedő eleme a Kárpát-medencei Üzletfejlesztési Irodahálózat létrehozása, mely hálózat Horvátországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Ukrajnában segíti majd a magyar cégek terjeszkedését üzletfejlesztési szolgáltatásokkal és szakmai rendezvények szervezésével.

Az irodahálózat - melyet a HITA, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a MKIK közösen irányít majd - meghatározó szerepet kap a kormány Kárpát-medencei gazdaságfejlesztési tervének, a Wekerle-terv végrehajtásában.