Felszámolási eljárás indult a Radiocafé ellen

Vágólapra másolva!
A Gazdaság.hu üzleti hírügynökség úgy tudja, hogy a rádiót üzemeltető társaság tulajdonosának törölték az adószámát, és végrehajtás is indult ellene.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság elrendelte a Radiocafé Tömegkommunikációs és Kulturális Kft. felszámolását - tudta meg a Gazdaság.hu üzleti hírügynökség. A társaság tulajdonosának időközben törölték az adószámát, és végrehajtás indult ellene.

A Radiocafé 2003 óta működött, korábban EstFM néven, majd a rádió tavaly került bajba, a dolgozók hónapokig nem kaptak fizetést. Áprilisban több műsor megszűnt, májusra a "Milliók reggelire" című gazdasági műsoron kívül már csak híreket és zenét sugároztak.

Május 11-én 24 millió forintos tartozás miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megvonta a rádió műsorszolgáltatási engedélyét, 17-én délután pedig az Antenna Hungária lekapcsolta a sugárzást, mert a tulajdonos nem fizette be a sugárzási díjat. A társaság ellen kétszer indult végrehajtás az elmúlt két évben, néhány napja pedig a bíróság elrendelte a felszámolását.

A Radiocafé Kft. 2010 áprilisáig az Est Média tulajdonában volt, ezt követően a KV Barát Vagyonkezelő Kft. birtokába került. Az ekkor alapított KV Barát 2011 februárig Stalmayer Róbert kezében volt, majd néhány hónapig az Est Média lett a tulajdonosa - írja a Gazdaság.hu. A céget végül május 6-án adták el, 11 nappal a rádió műsorszolgáltatás beszüntetése előtt.

A vevő a Great Security Vagyonvédelmi Kft. volt, amely az akkori sajtóhírek szerint a Zóna Taxit is üzemeltető, illetve a Citadellán található szórakozóhelyet is tulajdonló Veres István és üzletfelei érdekkörébe tartozik.