Elzárják a pénzcsapot azoknál, akik nem teljesítik az elvárt béremelést

Vágólapra másolva!
Nem indulhatnak uniós pályázaton és közbeszerzéseken azon cégek, amelyek nem tartják meg a tavalyi nettó béreket - írja a szerdai Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Nem indulhatnak a közbeszerzéseken, nem kaphatnak állami támogatást, és az uniós beszerzések közül is kizárják azokat a cégeket, amelyek nem őrzik meg a dolgozóik kétharmadának tavalyi nettó bérét - írja a szerdai Világgazdaság.

A lapnak Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára megerősítette, hogy az elvárt béremelést nem teljesítő munkáltatók a jogsértést megállapító jogerős határozattól számított két évig nem vehetnek részt közbeszerzési eljáráson, és nem részesülhetnek a központi költségvetésből, valamint állami pénzalapokból származó támogatásban sem.

Czomba elmondta, hogy ez minden olyan pályázatra is érvényes, ahol a támogatás társfinanszírozása jön központi költségvetésből, vagy állami pénzalapokból, márpedig ez a kitétel az EU-támogatások nagy részére, a felzárkóztatási alapok Új Széchenyi-terv alá sorolt kiírásaira is érvényes. A Világgazdaság által megszólaltatott pályázatíró cég vezetője szerint ez az intézkedés valószínűleg csökkenteni fogja a cégek pályázási kedvét.