Nem volt baktérium a forgalomból kivont ásványvíz ellenmintájában

ásványvíz, palackozóüzem
Vágólapra másolva!
"Értetlenül áll" az az ásványvizes cég a Heves Megyei Kormányhivatal döntése előtt, amelynek ki kellett vonnia ásványvizeit, mert baktériummal szennyezettnek találta a hivatal. A cég azt állította, az ellenmintában nem volt nyoma baktériumnak.
Vágólapra másolva!

A gyártási folyamaton kívül kerülhetett szennyeződés az Aqua-Pet Kft. ásványvizébe - állította a cég, amelynek vizeit a Heves Megyei Kormányhivatal Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága kivonatta a forgalomból, mert baktériumot találtak egy ellenőrzés során.

Az Aqua-Pet Kft. azt írta közleményében, hogy az ellenmintát benyújtották az Országos Környezetegészségügyi Intézethez, amely megfelelőnek ítélte a víz minőségét, nem találta benne az első fokú ítéletben megállapított szennyeződést.

"Mivel a saját vizsgálatunk és az OKI vizsgálata is negatív eredményt mutatott a szóban forgó minták esetén, értetlenül állunk a Heves Megyei Hatóság vizsgálati eredményei előtt. Véleményünk szerint a szennyeződés csakis a gyártási folyamaton kívül kerülhetett a mintába" - mondta Solymos János, az Aqua-Pet Kft. ügyvezető igazgatója.