Húszéves mélyponton a munkanélküliek száma Németországban

Vágólapra másolva!
A rendkívül enyhe tél és a járművek exportjának növekedése is hozzájárulhatott az évtizedek óta legalacsonyabb németországi munkanélküliségi adatokhoz.
Vágólapra másolva!

Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben. Az országos munkaügyi ügynökség kedden megjelent adatai szerint az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.

Az egy évvel korábbihoz képest 231 ezer fővel csökkent a munkanélküliek száma a 82 milliós országban decemberben. A Bloomberg hírügynökség cikke szerint a munkanélküliek alacsony számához hozzájárult többek között a rendkívül enyhe téli időjárás - ami sokkal több ember foglalkoztatását tette lehetővé az építőiparban -, valamint a járművek és a gépek exportjának növekedése.

Az Audi jelentése szerint 1200 munkahelyet hozott létre 2011-ben Németországban, mert megnövekedett a kereslet az elektromos járművek és a könnyűfém-technológiák iránt. Az A380-as Airbust gyártó német cég december közepén közölte, hogy további négyezer főt keres hamburgi gyárába - írja a Bloomberg.