Amerikai kézbe került az Aviva Életbiztosító Zrt.

Vágólapra másolva!
Az amerikai MetLife megvette a brit Aviva magyar, román és cseh életbiztosítási leányvállalatait. Az ügyletet még a hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk.
Vágólapra másolva!

Az amerikai MetLife biztosító megvette a brit Aviva magyar, román és cseh életbiztosítási leányvállalatait - közölte az amerikai társaság hétfőn. 2012-ben zárulhat le a tranzakció, azt követően, hogy a hatóságok is jóváhagyták az ügyletet.

Michel Khalaf, a MetLife regionális igazgatója azt mondta, hogy a társaság elkötelezett a kedvező kilátásokkal rendelkező országokban való befektetés és bővülés mellett.

Az Aviva közleményben erősítette meg az ügylet tényét, és közölte, hogy az érintett leányvállalatok összesített nettó eszközállománya mintegy 57 millió euró volt 2011. június 30-án.

Az Aviva Életbiztosító Zrt. a bruttó jegyzett biztosítási díját tekintve a nyolcadik legnagyobb szereplő volt 2010. szeptember végén a magyar életbiztosítási piacon. A társaságot 1996-ban Magyar Élet- és Nyugdíjbiztosító néven alapította a Magyar Hitel Bank Rt. Később az ABN Amro tulajdonába került, majd 2001 márciusában az ABN Amro Bank és a K&H Bank egyesülésekor külön értékesítették, így lett 2001 márciusában az Aviva-csoport a társaság tulajdonosa.