Agrár- és élelmiszeripari üzletfejlesztési főosztályt hozott létre a K&H Bank

Vágólapra másolva!
A vállalati üzletágon belül új főosztályt hozott létre 2011. decemberében K&H Bank, amelynek feladata iparág-specifikus üzletfejlesztési tervek és irányok kidolgozása és megvalósítása a vállalati, illetve a kis- és középvállalkozások körében.
Vágólapra másolva!

A K&H hagyományosan erőteljes banki tevékenységet folytat a mezőgazdasági és ahhoz kapcsolódó - elsősorban élelmiszeripari - vállalatok körében. Ezt bizonyítja, hogy vállalati hitelállományának közel 10-10 százalékát teszi ki az agrárszektornak, illetve az élelmiszeriparnak nyújtott finanszírozás, 19 százalékos piaci részesedésével jelenleg is az ágazat legnagyobb banki partnere - közölte Huszár Róbert, a bank vállalati divíziójának vezetője.

"Bár az agrár- és élelmiszeriparnak a GDP-n belüli részesedése alacsony, az elmúlt évben is az agrárium szolgáltatta a GDP-növekedés jelentős részét, és stabilitása a következő évekre is prognosztizálható. Az ágazat jelentőségét tekintve úgy ítéltük meg a bankban, hogy stratégiai fontosságú a jelenlétünk további erősítése ezen a területen" - tette hozzá Huszár Róbert.