Húszmilliót akart eltitkolni a végrehajtók elől egy vállalkozó

Vágólapra másolva!
A végrehajtás elől húszmillió forintot próbált korábbi cégtársának átengedni egy budapesti vállalkozó, egy állítólagos tartozásra hivatkozva. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bíróságra vitte az ügyet, mivel kiderült, a kedvezményezett valójában a férfi élettársa - számolt be az esetről közleményében a NAV.
Vágólapra másolva!

A budapesti vállalkozó cége százmillió forint adótartozást halmozott fel, ennek csak töredéke folyt be az államkasszába a társaság vagyontárgyainak elárverezéséből. Ezért az adóhivatal - a cég tartozásaiért teljes magánvagyonával felelő beltagként - kötelezte a vállalkozót a fennmaradó hátralék megfizetésére.

A férfi megpróbálta kimenteni vagyonát a végrehajtási eljárás alól, és ingatlanának eladásából származó húszmillió forintos bevételét - egy állítólagos tartozás fejében - átengedte volt cégtársának. Az engedményezési szerződés megkötésének körülményei azonban gyanússá váltak az adóhivatal számára, és kiderült, hogy a kedvezményezett cégtárs egyben az adózó élettársa.

A NAV jogi útra terelte az ügyet, és a Fővárosi Ítélőtábla a színlelt szerződést semmisnek mondta ki, az adóhivatal pedig a jogerős ítélet birtokában jogosulttá vált a bírói letétben lévő húszmillió forintra.