A közgyűléshez kerülnek a pályázatok Fejér megyében

Vágólapra másolva!
Az átadás-átvétel már megkezdődött, a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács megszűnése mintegy hatszáz ügyet érint.
Vágólapra másolva!

Mintegy hatszáz folyamatban lévő ügyet és pályázatot vesz át a megszűnő Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól a Fejér Megyei Közgyűlés - jelentette be a testüelt csütörtöki ülését követő sajtótájékoztatón a közgyűlés elnöke. A fideszes Vargha Tamás hangsúlyozta, az átadás-átvételi folyamat már megkezdődött.

Megjegyezte ugyanakkor: a Regionális Fejlesztési Ügynökség megmaradt, de a továbbiakban a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozik, és elsősorban közreműködő szervezetként tevékenykedik. Emellett munkaszervezetként segíti a régió megyei közgyűléseinek munkáját, többek között előterjesztéseket készítenek a fejlesztési pályázatokhoz - tette hozzá.

Kiemelte, hamarosan létrejön a regionális konzultációs fórum a régió három - Fejér mellett Komárom és Veszprém megye - közgyűlési elnökének részvételével.

Vargha Tamás elmondta, hasonló szervezetet hoznak létre Fejér megyében is, amelybe a megyei jogú városok (Székesfehérvár, Dunaújváros) egy-egy főt, míg a megyei közgyűlés két főt delegál. Ezek a szervezetek "a régiót és a megyét érintően konzultációs jogosítványokkal" bírnak.