Ismét milliárdos kölcsönt kap az államtól a Malév

Vágólapra másolva!
A novemberi tulajdonosi kölcsön után megint pénzt kap az államtól a Malév - derül ki a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent határozatból.
Vágólapra másolva!

Ötmilliárd forint tulajdonosi kölcsönt kap a Malév a kormány december 29-i döntése szerint. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat a végrehajtást azonnali határidővel szabja meg. A kölcsön forrása a költségvetés miniszterelnöki fejezetének rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzata.

A légitársaság november végén egyszer már kapott a rövid távú finanszírozás biztosítására három év futamidejű, 4,2 milliárd forint összegű tulajdonosi hitelt. A nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyásával nyújtott kölcsönről szerződést írtak alá, amely szerint a kölcsönt egy összegben, a futamidő végén kell törleszteni.

A Magyar Nemzet a héten írta meg, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos várhatóan január elején adja át büntetőfeljelentéseit a Malév eladása ügyében a nyomozó hatóságoknak. Budai szerint öt feljelentésről van szó, amelyek a légitársaság privatizációját érintik.