A Kossuth térre vonulnak a Lidl ellen tüntető vállalkozók

Lidl áruházlánc, blokád alá vette az elosztóközpontját a VÉSZ
Vágólapra másolva!
A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) azért indított tiltakozást, mert a Magyarországon épült Lidl áruházak kivitelezőit nem fizették ki. A szervezet először a német követséggel egyeztet, de szerdán a Kossuth téren fog tüntetni a lánctartozások miatt.
Vágólapra másolva!

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) felfüggeszti a Lidl elleni akcióit a német nagykövetség közvetítésével folyó tárgyalások idejére - mondta Éliás Ádám elnök hétfőn az MTI-nek. A VÉSZ az elmúlt időben az ország több pontján tiltakozó akciót tartott, mert többször előfordult, hogy a Magyarországon épült Lidl áruházak kivitelezőit nem fizették ki.

A szövetség hétfői közleményében emlékeztet arra, hogy Németország budapesti nagykövetsége tárgyalásra hívta a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) elnökét,a Lidl-ügy megoldása érdekében.

Az érdekvédelmi szövetség tájékoztatása szerint Uwe Koch német követségi tanácsos tájékozódott azokról az okokról, amelyek ahhoz vezettek, hogy a Lidl a Budapest, III. kerület Bécsi úti áruházának VÉSZ-tag építői egyetlen forintot sem kaptak munkájuk ellenértékeként.

A VÉSZ közlése szerint a követségi tanácsos elmondta, hogy a Lidl kérte fel a nagykövetséget a közvetítésre a konfliktus megoldása érdekében, és megkérdezte, hajlandó-e a VÉSZ elfogadni ezt a közvetítést, és részt venne-e a nagykövetség, a Lidl kompetens vezetői és a VÉSZ részvételével tartandó tárgyaláson.

A VÉSZ közlése szerint december 21-én demonstrációt tartanak Budapesten, a Kossuth téren, ahová rendőri felvezetés mellett a Szigetszentmiklóson lévő Lidl logisztikai központtól indul az autókonvoj. A demonstráción petíciót adnak át az országgyűlés elnökének, a miniszterelnöknek és a parlamenti pártok frakcióvezetőinek a magyar gazdaságot a nemzetközi pénzügyi válságnál súlyosabban érintő lánctartozások okainak kiküszöbölése, a folyamatban lévő ügyek orvoslása érdekében.

Éliás Ádám az MTI-nek hangsúlyozta: a december 21-ei demonstrációval a lánctartozások megoldására kívánják felhívni a figyelmet.