Több mint 220 milliót kaptak a hátrányos régiók családi vállalkozásai

Vágólapra másolva!
Összesen 222 millió forintnyi támogatást nyertek a leghátrányosabb kistérségekben működő családi vállalkozások az Új Széchenyi-terv keretében.  
Vágólapra másolva!

Az Új Szécheny-terv keretében 35 családi vállalkozás nyert 222 millió forintos támogatást a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán. A minisztérium még augusztusban írt ki pályázatot mikrovállalkozások technológia-fejlesztésére, a támogatás révén 87 munkahely megőrzése és 48 új munkahely létesítése vált lehetővé.

A pályázati konstrukció nem csak azokat a családi vállalkozásokat igyekszik megsegíteni, amelyek a korábbi kormányzati időszakban nem jutottak támogatáshoz, hanem az 5000 főt meg nem haladó népességű kistérségekben is gondoskodik a helyi gazdaság fellendítéséről és a foglalkoztatás növeléséről.

Az Új Széchenyi-terv keretében rendelkezésre bocsátott 222 millió forintos támogatást olyan családi és mikrovállalkozások nyerték, amelyek tíz főnél kevesebb munkavállalót foglalkoztatnak. A sikeres pályázat további feltétele volt, hogy a beruházás a leghátrányosabb helyzetű kistérségben fekvő, vidékies besorolású településen valósuljon meg.

A pályázatban a vállalkozói tevékenységet közvetlenül szolgáló műszaki berendezések, gépek, járművek, erőgépek, erőművi berendezések, egyéb gépek, berendezések beruházásához lehetett támogatást nyerni. Mivel a pályázat uniós forrásból nem finanszírozható, a keretet a tárca a területfejlesztéssel és fejlesztéspolitikával összefüggő feladatokat szolgáló előirányzatból biztosította.