Áfamentesen szerezheti meg gyártóbázisát a közmédia

Vágólapra másolva!
A parlament úgy döntött, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak nem kell áfát fizetnie a Kunigunda úti gyártóbázis tulajdonjogának visszaszerzésekor. Marad a költségvetésben az abortuszra szánt 400 millió forint, ugyanakkor Matolcsy György javaslatára zárolnak 13 milliárd forintot.
Vágólapra másolva!

A parlament a jövő évi költségvetési javaslathoz benyújtott módosító indítványokról szavazott kedden. Döntés szültetett arról, hogy előzetesen elengedi a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) áfafizetési kötelezettségét a Kunigunda úti gyártóbázis tulajdonjogának visszaszerzésekor.

A kulturális bizottság kezdeményezésére elengedték a Magyar Televíziónak a társadalombiztosítási alapokkal szemben fennálló adó-, illeték- és járuléktartozását is.

A parlament a költségvetési fejezeteken belüli átcsoportosításokat szorgalmazó javaslatok között nem szavazott azokról a kereszténydemokrata és jobbikos indítványokról, amelyek elvonták, illetve csökkentették volna a büdzsében terhességmegszakításra előirányzott 400 millió forintot. A kormány ezeket nem támogatta, a frakciók pedig nem kértek róla külön szavazást, így az előirányzat megmaradt.

Később csaknem 13 milliárd forint zárolásáról döntöttek a képviselők Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter javaslatára. A parlament 239 igen szavazattal, 87 nem és 15 tartózkodás mellett fogadta el a határozati javaslatot, amelynek alapján az idei hiánycél tartása érdekében összesen 12,7 milliárd forintot zárolnak - vagyis nem engedik a felhasználását - a 2011-es költségvetés alkotmányos és médiatartalékából.