"Még csak most kezdem" - mondta Orbán a büdzsé átalakításáról

Vágólapra másolva!
A kormányfő egyelőre nem nyilatkozik arról, milyen irányú módosításokat terveznek a költségvetésben.
Vágólapra másolva!

"Még csak most kezdem" - ezt válaszolta a Fidesz-KDNP hétfő reggeli frakcióülésére érkezőben Orbán Viktor miniszterelnök arra az újságírói kérdésre, milyen átalakítások lesznek a jövő évi büdzsében.

A költségvetési törvényjavaslat átalakítását pénteken Brüsszelben jelentette be a kormányfő. Az m1-nek adott hétvégi interjúban ezt azzal indokolta, hogy egyrészt az eurózóna gazdaságai rosszabbul fognak teljesíteni jövőre, mint korábban, másrészt, ha az euróövezet országai nem tudják megerősíteni a közös pénzt - és úgy tűnik, ez lassan halad -, akkor annak kedvezőtlen hatása lesz a forint árfolyamára. Ezért a 2012-es költségvetést más euró-forint árfolyamon kell kiszámolni, mint amivel a benyújtáskor kalkuláltak.

A Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának hétfői ülésén - Lázár János Fidesz-frakcióvezető korábbi tájékoztatása szerint - a köznevelési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról is tárgyalnak majd a kormánypárti politikusok, csakúgy, mint az önkormányzati, valamint az új választási törvény javaslatához érkezett módosító indítványokról.