Magyar cégek külföldi boldogulásához ad pénzt a kormány

Vágólapra másolva!
A kis-és középvállalkozások külpiacra lépését és exporttevékenységük bővítését célozza a Nemzeti Külgazdasági Hivatal új pályázata.
Vágólapra másolva!

Háromszáznyolcvan millió forint értékben kereskedelem-fejlesztési pályázatot ír ki 2011. évi és 2012. első félévi, 2012. június 30. előtt megkezdett akciók megvalósítására a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) . A pályázati rendszer a magyar termékek és szolgáltatások versenyképességének javítását, elsősorban a kis és közepes vállalkozások (kkv) külpiaci értékesítését kívánja elősegíteni - írja a hivatal közleménye.

A pályázat alapvető célkitűzése a kkv-k magyar exportban jelenleg alacsony részarányának növelése. A külpiaci tapasztalatokkal rendelkező vállalkozások számára exportképességük javításához, az új piacokon való megjelenéshez, valamint a külpiacokon még kezdő, de versenyképes, potenciális exporttermékekkel rendelkező vállalkozások külpiacra lépéshez egyaránt szükségük van támogatásra.

A pályázat támogatja a szektor exportbővülését a keleti régiókban, segíti a rácsatlakozást a nagy európai exportőrökre, valamint elősegíti a Kárpát-medencei gazdasági együttműködést.