Az adó eltüntette a játékbarlangok felét

Vágólapra másolva!
November eleje óta a nyerőautomaták száma ötven százalékkal csökkent, a szakmai szövetség pedig arra számít, hogy a következő időszakban az automatáknak csak az ötöde marad meg.
Vágólapra másolva!

A játékadó novembertől 100-ról 500 ezer forintra történő megemelését követő napokban már jelentősen csökkent a játéktermek és a nyerőgépek száma az országban, az előbbi 47, az utóbbi 53 százalékkal csökkent - mondta Molnár Krisztián, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerencsejáték-felügyeleti főosztályának vezetője egy háttérbeszélgetésen csütörtökön Budapesten. Hozzátette: tavaly 21 500 játékterem működött az országban.

Schreiber István, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) elnöke szerint a játéktermek száma a következő hónapokban tovább csökken majd, a működtetett gépek száma pedig akár 80 százalékkal is zuhanhat. Az idén a nyerőgép-üzemeltető vállalkozások árbevétele 60 milliárd forint, míg a játékadó-bevétel 30 milliárd forint körül alakulhat, szemben a tavalyi 80 milliárddal, illetve több mint 30 milliárddal. A játékadó megemelése után - november 7-én - Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) közölte, hogy több mint tízezer pénznyerő automatát adtak le az üzemeltetők.