Budapesti járatát is törölte az Easyjet a légikísérők sztrájkja miatt

Vágólapra másolva!
Határozatlan idejű sztrájkba kezdtek szerdán az Easyjet légiutas-kísérői Franciaországban, a sztrájk fennakadásokat okoz a párizsi repülőtereken. A légitársaság a budapesti járatát is törölte.
Vágólapra másolva!

"Hat járatunkat töröltük, az induló gépek esetében átlagosan kétórás késére kell számítani" - közölték szerdán a Easyjet képviselői, miután a légitársaság utaskísérői határozatlan idejű sztrájkba kezdtek. Az Easyjet második legjelentősebb szakszervezete, az Unac - amely a dolgozók negyven százalékát tömöríti - a munkabeszüntetéssel a betegállomány idejére több táppénzt, valamint bónuszrendszert és a szakmai előmenetelt biztosító intézkedések bevezetését követeli.

Eric Cunnac szakszervezeti vezető tájékoztatása szerint a párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtérről az Easyjet egyetlen járata sem indult el a délelőtt folyamán, az Orlyn pedig hatból kettőt töröltek. A repülőtéri információ szerint az elvileg 13 óra 20 perckor Budapestre induló járat sem fog felszállni.

Ez a második nagy megmozdulásuk az Easyjet franciaországi dolgozóinak. Az előző, júliusi tiltakozás nem okozott fennakadásokat, miután a légitársaság brit munkatársait mozgósította a franciaországi sztrájk idejére.