A gyorshajtásra is lehet biztosítást kötni a kötelező mellé

Vágólapra másolva!
Hétfőtől lehet az internetes oldalakon a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kötni. A Biztosítás.hu közleménye szerint a kötelező mellé köthető gyorshajtás-biztosítás lehet az egyik legnépszerűbb kiegészítő biztosítás.
Vágólapra másolva!

Már számolhatóak és köthetőek az internetes oldalakon a jövő évi kötelező biztosítások. Az autósok a kötelező díjak és a baleseti adó mellett számos, a kötelező mellé választható kiegészítő biztosítással is találkozhatnak, de mind közül kiemelkedik a hazánkban eddig még ismeretlen gyorshajtás-biztosítás megjelenése - áll a Biztosítás.hu internetes alkusz hétfő reggeli közleményében.

Az itthon eddig ismeretlen gyorshajtás-biztosítás a kötelező mellé köthető meg, hétfő reggeltől. Az nem számít, melyik biztosítót választjuk, mert önálló kiegészítő biztosításról van szó, tehát minden kötelező biztosítás mellé megvásárolható. A szolgáltatás gyorshajtás esetén 30 ezer forintig megtéríti a büntetett autós által lerótt bírságot, 5 ezer forintos önrész mellett. A biztosítás rendszámra szól, tehát a járművezetők köre sem korlátozott. Egy évben egyszer fizet, a járművet pedig bárki vezetheti. A Biztositas.hu szerint a gyorshajtás-biztosítás nem a notórius gyorshajtóknak lett kitalálva, hanem arra, hogy az egyébként szabálykövető autósoknak ne fájjon annyira egy esetleges gyorshajtási bírság.

A hétfő reggeli adatok szerint a Biztositas.hu-n eddig váltó autósok közül minden negyedik választotta magának a gyorshajtás esetére szóló biztosítást. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás szolgáltatóját évente egyszer, az év végi időszakban választhatják meg az autótulajdonosok (kivéve az adott évben autót vásárlók). Ekkor a biztosítók kemény versenybe kezdenek az ügyfelekért, amely évről évre lejjebb szoruló díjakhoz vezetett az elmúlt években.

A Biztositás.hu az [origo] szolgáltató partnere.