Mégis megszűnhet az eva

adó, adóbevallás, adókulcs, eva, egyszerűsített vállalkozói adó
Vágólapra másolva!
A Fidesz egyik képviselője olyan módosító indítványt nyújtott be az adótörvényekhez, amely eltörölné az egyszerűsített vállalkozói adót (eva).
Vágólapra másolva!

Hatályon kívül helyezné a 2002-es eva-törvényt az a módosító indítvány, amelyet Koszorús László fideszes képviselő nyújtott be, így január elsejétől megszűnhet az egyszerűsített vállalkozói adó. Seszták Miklós, a KDNP képviselője ugyanakkor nem eltörölné az evát, hanem a benyújtott módosítója értelmében 35 százalékra emelné a 30 százalékos adóalap mértékét.

Az eva eltörlése évek óta napirenden van, ugyanakkor Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az adótörvények szeptemberi ismertetésekor azt mondta, nem tud arról, hogy felvetődött az eva és az ekho esetleges megszüntetése. A Napi Gazdaság október elején azt írta, hogy a költségvetés bevételi tervei szerint megmarad 2012-ben az eva, és vélhetően a kulcsa sem emelkedik az áfa növekedésével együtt.

Az országgyűlés szerdán kezdte meg a 2012-es költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitáját. A jövő évi költségvetésről szóló írásainkat itt találja.