Tagadta bűnösségét az egykori MÁV ÁBE biztosító volt vezetője

Vágólapra másolva!
A biztosító volt az élete, kétszázmillió forintot fektetett be annak működésébe - állította az évekkel ezelőtt csődbe ment MÁV Általános Biztosító Egyesület korábbi vezetője. A férfi az első tárgyalási napon tagadta az ellene felhozott, milliárdos sikkasztásról szóló vádakat.
Vágólapra másolva!

A MÁV Általános Biztosító Egyesület milliárdos sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolt egykori vezetője tagadta bűnösségét a Fővárosi Bíróságon kedden kezdődött büntetőperben.

A vád szerint K. Bálint Gyula 887 millió forint vagyoni hátrányt okozott a biztosítónak ingatlanügyletekkel, bérleti szerződésekkel és más fiktív, ellenszolgáltatás nélküli vagy gazdaságilag irracionális szerződésekkel. Több száz millió forintot a maga és családja számára tulajdonított el a biztosító vagyonából a 2008 áprilisi letartóztatása előtti csaknem öt év alatt, áll a vádiratban. A kötelező gépkocsi-biztosítással foglalkozó egyesület tevékenységét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2008 áprilisában felfüggesztette, majd engedélyét visszavonta tartalékhiány miatt.

A kedden megkezdődött büntetőperben az elsőrendű vádlott tagadta bűnösségét, és azt mondta, hogy a biztosító volt az élete, kétszázmillió forintot tett bele a saját adózott jövedelméből, a probléma az lehetett, hogy az túl nagyra nőtt, túl jól ment nekik.