Rossz évre készül, visszafogja a termelést a Renault és a Peugeot

Vágólapra másolva!
A korábban becsültnél gyengébb évet várnak a két francia autógyárban, a következő hetekben rendkívüli szünetet is tartanak. Autópiaci szakértők szerint Németországban is vége az erős autópiaci felfutásnak.
Vágólapra másolva!

A kereslet várható gyengülése miatt visszafogja a termelést számos európai üzemében a Renault és a Peugeot. Mindkét francia autógyártó cégnél arra számítanak, hogy 2012 a korábban becsültnél gyengébb év lesz, ezért a következő hetekben rendkívüli szünetet tartanak - írta a La Tribune című francia lap.

A Peugeot két, Párizshoz közeli gyárában és a szlovákiai Nagyszombaton működő összeszerelő üzemében október 28-tól november 4-ig, és november 14-18. között állítja le a termelést. A Renault néhány napra rendel el szünetet a következő időszakban a szlovéniai gyárban és három franciaországi üzemben - írta a La Tribune.

Hasonlóan borúlátók a német autópiaci szakértők is, akik szerint Németországban jövőre vége az erős autópiaci felfutásnak, és országszerte várhatóan az ideinél 50 ezer járművel kevesebbet, 3,1 milliót állítanak forgalomba. Az EU egészében az autópiaci kutatások központjának (CAR) várakozásai szerint 300 ezerrel, 12,9 millióra esik vissza az eladott autók száma. 2009-ben 14,1 millió, az idén várhatóan 13,2 millió új autó kerül forgalomba. Ugyanakkor a világgazdasági bizonytalanságok ellenére egyelőre rekordteljesítményt nyújt a német autóipar.