Közösen ötletel a devizahitelekről az NGM és egy civil szervezet

Vágólapra másolva!
Közös munkacsoportot alapít a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Hiteltársulás nevű civil kezdeményezés a bajba jutott devizahiteleseken segítő megoldások kidolgozására - áll a tárca hétfő este kiadott közleményében.
Vágólapra másolva!

Matolcsy György gazdasági miniszter hétfőn találkozott Doubravszky Györggyel, a civil szervezet vezetőjével. "A felek megállapodtak abban, hogy nincs egy üdvözítő megoldás, ezért áttekintették az eddig meghozott intézkedéseket, illetve azok eredményeit, valamint szóba kerültek újabb, a devizahiteleseket érintő lehetséges lépések is" - közölte az NGM.

A minisztérium szövetségest lát a Hiteltársulás nevű civil kezdeményezésben, hiszen közös a cél: megoldást találni az egymillió bajba jutott, devizahitellel rendelkező háztartás helyzetére - áll a közleményben.

A Hiteltársulás célja, hogy minél több, a végtörlesztéshez forintkölcsönt igénylő adóst képviselve a lehető legjobb feltételeket harcolja ki egy banknál, cserébe azt ajánlva, hogy az új ügyfelek minden megtakarításukat ehhez a pénzintézethez viszik. Doubravszky György azt mondta az [origo]-nak, 7,5 százalékos kamatot akarnak kikényszeríteni, ez azonban a végtörlesztéshez nyújtandó hitelekkel pozíciószerzésre készülő Országos Takarékszövetkezeti Szövetség szerint is irreálisan alacsony szint. (Minderről bővebben itt olvashat.)