Nem fogad több hiteligényt a Fundamenta a végtörlesztők rohama miatt

lakástámogatási rendszer, lakáshitel, ingatlanpiac, szocpol, szociális bérlakás, építkezés
Vágólapra másolva!
A tavalyihoz képest többszörös hitelkihelyezést tervezett a Fundamenta idénre, a végtörlesztők rohama miatt mégsem tud több hiteligényt befogadni, így felfüggesztette a hitelkihelyezést a lakáskassza.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette a Fundamenta Lakáskassza a lakáshitel kiváltásra igényelhető áthidaló kölcsönigények befogadását, mivel a végtörlesztés miatt túl sok hitelre volt kereslet.

A Fundamenta közleménye szerint a hitelezést 250 százalékkal tervezték idén felfuttatni, a végtörlesztési igények miatt azonban így is várhatóan 350 százalékkal fog nőni a hitelkihelyezés tavalyhoz képest. A Fundamenta kimutatása szerint tavaly 12 milliárd forint hitelt helyeztek ki, idén eredetileg 30-32 milliárdot terveztek. A végtörlesztés miatt azonban 40-45 milliárd forint hitelkihelyezés várható.

Az intézmény lakáscélú hiteleket is nyújtott, elsődleges tevékenysége azonban a lakástakarékbetét-gyűjtés. A lakáskasszához ötszörös-hatszor több hiteligény futott be az utolsó négy hétben a normál ügymenethez képest. A már folyamatban lévő és értékbecsléssel rendelkező hiteligényléseket még teljesíti a Fundamenta.