Szolnokon nyitna új hulladékkezelő központot az Inter-Metal

Vágólapra másolva!
A csepeli székhelyű Inter-Metal egy 40 ezer négyzetméter alapterületű ingatlant vásárolt Szolnokon, ahol a tervek szerint egy új, regionális hulladékkezelő központot nyit.
Vágólapra másolva!

Szolnokon terjeszkedik tovább a fém- és elektronikai hulladékok begyűjtésével és kezelésével foglalkozó Inter-Metal-Recycling (IMR) csoport, amely a Henkel volt telephelyén tervezi egy új regionális hulladékkezelő központ megnyitását - írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

Vincze Gábor, az IMR csoport tulajdonos-ügyvezetője a lapnak elmondta, hogy a Tisza-parti városban egy közel 40 ezer négyzetméter alapterületű ingatlant vásároltak meg, csaknem 15 ezer négyzetméternyi gyártó- és raktárcsarnokkal, valamint irodaterülettel. A raktárcsarnokra és a kétszintes irodaépületre befektetőt keres a társaság.

A cégcsoport az új telephelyen egyszerre számít a lakossági, valamint ipari-kereskedelmi hulladékbeszállításokra, így például a Szolnokon működő járműipari vállalatok kiszolgálására.

A csepeli székhelyű IMR-csoport közvetlenül a gazdasági válság kirobbanása előtt, 2008-ban kezdett országos terjeszkedésbe - egymilliárd forintos beruházást végrehajtva -, egy ütemben négy leányvállalatot és vidéki telephelyet létrehozva.