Népszabadság: Leisztinger Tamás mégsem adja el szállodaláncát

Vágólapra másolva!
Nem kerül új tulajdonoshoz, így Leisztinger Tamás irányítása alatt marad a Hunguest Hotels szállodacsoport - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Hunguest-csomag nem eladó, már nincs a piacon - írja a szerdai Népszabadság "Leisztinger Tamás környezetére" hivatkozva, pontosabban azonban nem nevezik meg forrásukat.

A szállodalánc eladása tavaly év végén került szóba, az akkori tervek szerint az SCD ingatlanbefektető-csoport részvénycserével szerezte volna meg a Hunguest Hotels 33 százalékát és opciós jogot a többségi részesedés megvásárlására. A lap szerint szakértők az ügylet értékét 10 milliárd forintra tették, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. Cserébe a Leisztinger-érdekeltségű Arago 25 százalékos részesedést szerzett volna az SCD-csoport, az üzlet lebonyolítására létrehozott cégében, a Magyar Turisztikai Holdingban.

Az SCD 2011 augusztusában azonban a hitelszűkére és a kedvezőtlen frankárfolyamra hivatkozva túladott balatoni ingatlanportfólióján, és a Hunguest Hotelsra érvényes opciós jogot is eladta az akkor alapított Turisztika Hungária Kft.-nek. Az opciós joggal szeptemberig lehetett volna élni, ezt a Turisztika Hungária nem tette meg, így az most visszaszállt a Hunguest Hotelsra, melynek tulajdonosa, Leisztinger Tamás a Népszabadság értesülései szerint már nem tervezi eladni azt.

A Hunguest Hotels hálózathoz jelenleg 22 egység tartozik, köztük három külföldi szálloda. A hotelek a hazai piac öt százalékát képviselik.