Januártól az albérleti díj is bekerülhet a cafeteriakörbe

Cafeteria, étkezési jegy, étkezési utalvány, Sodexo, ACCOR, Ticket Restaurant
Vágólapra másolva!
November 30-áig kell elkészítenie Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek azt a javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy a munkáltató béren kívüli juttatásként hozzájáruljon a munkavállalók bérleti díjához - olvasható a Magyar Közlönyben.
Vágólapra másolva!

A kormány szerdán otthonteremtési program elindításához szükséges intézkedések között döntött a bérlakáspiac fejlesztését és a lakáspiac biztonságának megteremtését szolgáló intézkedésekről is - derül ki a Magyar Közlönyben szerdán közzétett határozatból.

A bérlakáspiac fejlesztése érdekében 2012. január 1-jétől a kedvezményes, béren kívüli juttatások közé kerülhet a munkavállalók lakhatását biztosító lakások bérleti díjához nyújtott munkáltatói hozzájárulás - az erre vonatkozó javaslatot november 30-áig kell elkészítenie a nemzetgazdasági miniszternek.

Ugyancsak addig kell előterjesztést készítenie annak érdekében, hogy a jelzálog fedezete mellett nyújtott lakáscélú forinthitelek igénybevételéhez szükséges minimális önerő 20 százalékra mérséklődhessen, valamint, hogy a bankadó alapja csökkenthető legyen a magánszemélyeknek nyújtott lakáscélú kölcsönök összegével, illetve pénzügyi lízingszerződésekből eredő követelésekkel.