Tőkeemelésre kényszerülhet a Raiffeisen a végtörlesztés miatt

Vágólapra másolva!
A tőkeemelés mértéke attól függ, hogy a végtörlesztés miatt mekkora veszteség keletkezik a banknál - mondta a Raiffeisen Bank International pénzügyi igazgatója egy pénteki interjúban.
Vágólapra másolva!

A Raiffeisen Bank International valószínűleg alaptőkét emel a magyar leányvállalatában, hogy így kompenzálja azt a veszteséget, ami a végtörlesztés miatt keletkezik majd - mondta a bank pénzügyi igazgatója egy interjúban, amelyből a Reuters közölt részleteket.

"Nagy a valószínűsége a tőkeemelésnek" - mondta Martin Gruell a Börse Expressnek pénteken. Arra a kérdésre, hogy erre mikor és milyen mértékben kerülhet sor, a pénzügyi vezető azt mondta, hogy az attól függ, hogy mekkorák lesznek a banknál keletkezett veszteségek.

A bank becslése szerint egyébként a devizahitelesek kevesebb mint 30 százaléka él majd a végtörlesztés lehetőségével, amely ellen - mint azt a pénzügyi igazgató megjegyezte - a Raiffeisen Bank International és más bankok is küzdenek.

A múlt héten a bank vezérigazgatója azt mondta, hogy számításai szerint bankja 120 millió eurót (mintegy 35 milliárd forintot) bukhat a végtörlesztésen.