Bajnaiék "magyarra" akarják fordítani a költségvetést

Vágólapra másolva!
Saját megfogalmazása szerint "büdzsémagyarázó" honlapot indított a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által alapított Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány. Céljuk az, hogy könnyen érthetővé tegyék a magyar költségvetést.
Vágólapra másolva!

Közöskassza.hu elnevezéssel honlapot indított a Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány, melyet Bajnai Gordon volt miniszterelnök alapított. Közleményük szerint az oldal célja az, hogy "magyarról-magyarra" fordítsák a költségvetést, és nyomon követhetővé tegyék a büdzsé véglegesedéséhez vezető "hosszú és bonyolult folyamatot".

A feladat elvégzésében részt vesz a korábbi Költségvetési Tanács szakembereiből megalakított Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest, amelyet Romhányi Balázs vezet. Az alapítvány munkájában több volt kormánytag, kormányzati szakember is részt vesz, többek között Oszkó Péter, a Bajnai-kormány volt pénzügyminisztere.

A tervek szerint a szakemberek a hosszabb elemzéseken túl könnyen érthető módon, például egyszerű képnyelvre épülő infografikákkal is elmagyarázzák majd a részleteket, lefordítják a számokat - derül ki az alapítvány csütörtöki közleményéből.