Agresszívan leminősítette a Moody's Olaszországot

Vágólapra másolva!
További negatív kilátással, három fokozattal rontotta a Moody's Olaszország kormánykötvény-besorolását kedden. Olaszországot már csak két szint választja el a gyenge besorolástól.
Vágólapra másolva!

Agresszív mértékben, egyszerre három fokozattal rontotta Olaszország kormánykötvény-besorolását kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett a nagy adósságokkal küszködő euróövezeti országok, köztük Olaszország növekvő hosszú távú finanszírozási kockázataira hivatkozva.

A nemzetközi hitelminősítő kedd éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy az eddigi "Aa2"-ről - a köztes "Aa3" és "A1" fokozatok kihagyásával - "A2"-re süllyesztette az olasz szuverén kötvényadósság osztályzatát, és az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

Az "A2"-es olasz államadós-besorolás is még a befektetésre ajánlott elsőrendű sávban van, de már csak két fokozat választja el a gyenge befektetői "Baa" kategóriától. Szeptember végén egy másik nagy hitelminősítő, a Standard & Poor's is leminősítette Olaszországot.