Napi Gazdaság: Magyarországról is kivonulna az OMV

benzin
Vágólapra másolva!
A magyar mellett a cseh, a szlovák, a bosnyák és az olasz kúthálózatát is eladná az osztrák OMV, a pénzt pedig gázkitermelésre költené - írja a hétfői Napi Gazdaság egy cseh televíziós csatornára hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Az osztrák OMV azt fontolgatja, hogy több országban is eladja benzinkúthálózatát, és az így befolyt pénzből inkább a nyereségesebbnek ígérkező gázkitermelésre összpontosítana a cseh televízió hírcsatornája, a CT24 szerint. A csatorna birtokába jutott stratégiai koncepció alapján az OMV megválna 220 egységből álló cseh hálózatától is - írja a Napi Gazdaság.

Az Európa 13 országában, 4700 üzemanyagtöltő-állomást működtető társaság stratégiája szerint Ausztriában, Németországban, Romániában és Törökországban maradnának biztosan. Komolyan mérlegelik azonban a távozást a cseh piacon kívül a szlovákról, a magyarról, a bolgárról, az olaszról és a bosnyákról. A koncepció szerint a régiós benzinkutak eladásából 2014-ig csaknem egymilliárd euró folyhat be.

"Az OMV a vállalati stratégiának és a kihívásokkal teli piaci környezetnek megfelelően úgy döntött, hogy áttekinti a Finomítás és Kereskedelem üzletágának portfolióját annak optimalizálása érdekében. Még nincs döntés arról, hogy a Finomítás és Kereskedelem üzletág mely eszközei kerülnek értékesítésre, ezért nem kommentáljuk az erről szóló piaci híreszteléseket" - reagált a társaság az [origo] megkeresésére.