Növelhetik a termelési kapacitást a Győrben lévő Audi gyárban

Vágólapra másolva!
A munkahelyek számát és a termelési kapacitást is növelhetik a győri Audi gyárban, ha a Volkswagen konszern termelési számaival megelőzi a Toyotát. A Világgazdaság úgy tudja, már megkezdődtek a bővítés előkészületei.
Vágólapra másolva!

A Világgazdaság értesülése szerint a győri Audinál már megkezdődtek a motorgyár bővítésének előkészületei. A kétmilliós darabszám átlépésével fennállása legjobb eredményét érheti el az Audi Hungaria Motor Kft. az idén. Június végéig 939 ezer motort, a tavalyi első félévinél 7,1 százalékkal többet szállított ki a gyár. Ha mind az Audi, mind a tulajdonos Volkswagen csoport tervei megvalósulnak, megjavíthatja 2007-es, 1,913 millió darabos saját termelési rekordját a győri vállalat - írja a lap.

Másrészt elkerülhetetlennek látszik a jelenlegi 2,1 millió darabos motorgyártó kapacitás bővítése, ha a Volkswagen konszern eléri célját, és termelési számaival megelőzi a Toyotát. Győrben ugyanis nem csupán az Audi, hanem a VW számára is gyártanak motorokat.

Lőre Péter, a cég kommunikációs igazgatója közölte, hogy az Audi Hungaria valóban vizsgálja a motorgyár esetleges bővítésének lehetőségét. Mindez újabb munkahelyek létesítését jelenti, mégpedig az épülő autógyár munkaerőigényén felül - olvasható a Világgazdaságban.