Kéthónapos ellenőrzéssorozatba kezd az adóhatóság

Vágólapra másolva!
Strandokon, üdülőhelyeken, kempingekben, fesztiválokon, szálláshelyeken bukkannak fel az adóhatóság ellenőrei, akik a nyugta- és számlaadást ellenőrzik, és nézik, hogy a dolgozókat bejelentik-e a munkáltatók. Augusztus végéig tart a nyári ellenőrzési akció.
Vágólapra másolva!

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága - az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan - 2011. június 27. és augusztus 28. között fokozott és összehangolt ellenőrzéseket tart az idegenforgalmilag frekventált üdülőhelyeken, strandokon, kereskedelmi és vendéglátó egységeknél, kempingekben, jelentősebb rendezvényeken, fesztiválokon és vásárokon - közölte az adóhatóság.

Ez idő alatt az ellenőrök a számla-, és nyugtaadási kötelezettség teljesítését, a forgalmazott árucikkek eredetét, a jövedéki termék forgalmazására vonatkozó szabályok betartását valamint azok adózott voltát (adójegy illetve zárjegy megléte) és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják kiemelten, de az adóhatóság a pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatban az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélések miatt jelentős hangsúlyt fektet a pénztárgépek szabályos működtetésének ellenőrzésére, valamint az adózók által használt számítógépes szoftverek vizsgálatára is.

A nyári ellenőrzéssorozatban a NAV Közép-magyarországi regionális adóügyi, vámügyi, illetve bevetési munkatársai mellett részt vesznek a fővárosi és Pest megyei kormányhivatalok szakigazgatási szerveinek (fogyasztóvédelmi, munkavédelmi és munkaügyi, népegészségügyi szakigazgatási szervek) ellenőrei is.